Magazine Logo

Ongebonden schilvoorzieningen - H5. De kracht van EX6

Ria Tulkens

Participatie

De ontstaansgeschiedenis van EX6 is ogenschijnlijk heel simpel maar toch ook wonderbaarlijk. Het begon allemaal zes jaar geleden met een ervaring die ik had in mijn praktijk als psychotherapeut. Een nieuwe cliënt komt binnen, begint te snuiven als een paard, loopt woedend op en neer en zegt: “Jij bent de laatste! Als jij mij niet helpt, is het afgelopen en flikker ik je zó het raam uit!” Hij is duidelijk op een eindpunt, het moment van uitbreken uit zijn leven. Terwijl hij doorgaat met snuiven en onrustig zijn, met ogen die uitpuilen van woede, heb ik de kans om te bekomen van de eerste schrik en alle wijsheid die in mij zit te benutten.Wat een pijn heeft deze man, gaat het door mijn hoofd, wat een lijden zit hier achter, maar ook: wat een kracht! Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website