Magazine Logo

Ongebonden schilvoorzieningen - H7. Een onzeker bestaan

Annelies Driessen

Participatie

Stichting Horizon is een van de vele vriendendiensten ofwel maatjesprojecten in Nederland. Het gemeenschappelijk doel van deze vriendendiensten is het verminderen van het sociaal isolement bij mensen met een psychiatrische achtergrond, met behulp van een vrijwilliger. Door middel van contact met iemand uit de maatschappij wordt een cliënt aangesproken op zijn mogelijkheden, zijn gezonde kant. Het ongedwongen karakter en het niet-deskundig zijn van de vrijwilliger (het maatje) zijn belangrijke aanvullingen op de professionele GGzhulpverlening. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website