Magazine Logo

Ongebonden schilvoorzieningen - H8. De Nuts in Nijmegen

Idis Swartjes, Jantina Tanis, Astrid Verstegen

Participatie

Als je de huiskamer van Stichting De Nuts binnenkomt, ervaar je een warme omgeving waar mensen zichzelf mogen zijn. Een aantal mensen zit in de gezellige zithoek te praten, onderwijl genietend van een mok koffie. In de andere hoek vinden ontspannende activiteiten plaats. Vanuit deze veiligheid wordt er gewerkt aan de doelstelling. Deze is het verwerven en handhaven van een zo hoog mogelijke graad van zelfstandigheid, het verhogen van de kwaliteit van het leven en maatschappelijke (her-)integratie. De Nuts is een eigenzinnige instelling die door een andere bril kijkt naar mensen met een psychiatrische achtergrond. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website