Magazine Logo

Ongebonden schilvoorzieningen - H10. Het Inloophuis: een tweede thuis

Reini Hulsker, Vera Dijkhuizen, Arjen Bergman

Participatie

Het Leidse Inloophuis Psychiatrie is opgericht in 1984 door een aantal enthousiaste jonge maatschappijverbeteraars samen met enkele leden van de doelgroep. Het doel was en is voor (ex-)psychiatrische patiënten een behandelvrije en ondersteunende gezellige ontmoetingsplaats te bieden, waar de behoeften van de gebruikers centraal staan. De deur staat zes avonden per week en in het weekend open, wanneer andere voorzieningen (met name het dagactiviteitencentrum) gesloten zijn. Het heeft zich ontwikkeld van een anti-psychiatrisch initiatief tot een professionele vrijwilligersorganisatie en is op weg naar een situatie van een steeds grotere betrokkenheid van de bezoekers (meer ‘consumer-run’). Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website