Magazine Logo

Ongebonden schilvoorzieningen - Inhoudsopgave

Participatie

Inhoudsopgave Inleiding Alternatieve voorzieningen zoeken bestaanszekerheid Bert-Jan Roosenschoon p. 7 1. Alternatief en Ongebonden Stichtingen die een alternatief vormen voor de reguliere GGz bundelen hun krachten Enikö Nagy p. 9 2. Een onafhankelijk Informatieen Adviesbureau voor de GGz in Drenthe Lucienne Römer p. 16 3. Inlopen in Zwolle: Stichting Uitweg Een ontmoetingsplek voor ongedwongen contacten Willemien JagerHissink p. 22 4. De Wegwijswinkel Utrecht Inloop en informatie voor en door (ex-) psychiatrische cliënten Vooral een veilige plek… Annemiek Klijn p. 24 5. De kracht van EX6 Lotgenotencontact en zelfhulpgroepen van suïcidale en ex-suïcidale mensen Ria Tulkens p. 29 6. Ambulante woonbegeleiding door vrijwilligers Ervaringen van Stichting Op Weg Els Nanninga p. 32 7. Een Onzeker Bestaan De overlevingsstrijd van de vriendendienst Stichting Horizon Annelies Driessen p. 38 8. De Nuts in Nijmegen Sociale steun en begeleiding Idis Swartjes, Jantina Tanis, Astrid Verstegen p. 41 9. Het Diepwater Collectief Een vereniging van beeldend kunstenaars Cor Pieters p. 45 10. Het Inloophuis; een tweede thuis De ontwikkeling van een huiskamerproject in het centrum van Leiden. Reini Hulsker, Vera Dijkhuizen, Arjen Bergman p. 50 11. Stichting Aanzet in ‘s-Hertogenbosch Sociale activering van langdurig werklozen en moeilijk plaatsbaren op de arbeidsmarkt. John Scheepers p. 54 12. Wegloophuis Psychiatrie Utrecht Na 20 jaar nog steeds een alternatief Stephan van der Sluis en Hente Taylor p. 60 13. Uitzicht op Betaald Werk Arbeidsrehabilitatie via de Stichting Nieuwe Werkvormen Amsterdam Doke Oosterholt p. 68 14. Het Roer in Handen Zeilvakanties voor mensen met een psychiatrisch heden of verleden Peter Zwitser p. 75 Epiloog J.B. van Borssum Waalkes p. 85 Literatuur p. 88 Verantwoording p. 89 Nuttige adressen p. 90 De auteurs p. 94 Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website