Magazine Logo

Ongebonden schilvoorzieningen - H13. Uitzicht op Betaald Werk Arbeidsrehabilitatie via de Stichting Nieuwe Werkvormen Amsterdam

Doke Oosterholt

Participatie

De Stichting Nieuwe Werkvormen Amsterdam (SNWA) is een arbeidstrainingscentrum in Amsterdam waar cliënten met een psychiatrische of psychische handicap echte arbeidservaring op kunnen doen met behoud van uitkering. Daartoe zijn een negental bedrijven opgezet die diensten aanbieden aan externe klanten uit de ‘gewone’ buitenwereld. De SNWA staat organisatorisch los van de GGz en dat is met opzet. Men wil cliënten ervaring geven met een niet-patiëntenrol. Er wordt begeleiding gegeven uitgaande van een samen met de deelnemer opgesteld rehabilitatieplan. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website