Magazine Logo

Wat moet daar nou nog van worden?

Marian Klein Bramel

Participatie

Ik kom uit een klein dorp in de Achterhoek en ben opgevoed met het idee dat je niet twijfelt aan het oordeel van mensen die in de hiërarchie boven je staan en aan het oordeel van mensen die meer gestudeerd hebben dan jij. Mijn vader, zelf van boerenafkomst, was loyaal aan mensen die meer gestudeerd hadden dan hij. Hij sprak deze mensen ook met u aan, iets wat hij bij kennissen of vrienden niet deed. Hij zag deze mensen als zijn meerderen. Een aantal keren was mijn vader ernstig ziek. In 1999 kreeg hij de vete-ranenziekte en, waarschijnlijk door een verminderde weerstand, een aantal jaren daarna kanker. De huisarts van ons dorp reageerde in beide gevallen niet alert en stelde pas veel te laat de juiste diagnose. Mijn vader nam dit de huisarts niet kwalijk; een deskundige ervan beschuldigen dat hij fouten had gemaakt, dat deed je niet. Hij had vertrouwen in de huisarts en was loyaal aan hem. Zijn vertrouwen en loyaliteit zijn hem fataal geworden. Mijn vader stierf op 8 maart 2004. Hij stierf veel te vroeg. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website