Magazine Logo

Einde van A C T

Bert-Jan Roosenschoon, Dorothé van Slooten en Hans Kroon

Participatie

Impressies uan het 'First European congress on Assertiue Outreach: Crossing Borders', gehouden op 5, 6 en 7 oktober 2011 in De Doelen te Rotterdam Op dit eerste Europese ACT-congres, dat samenviel met het jaarlijkse Nederlandse ACT-congres, waren ongeveer 600 deelnemers aanwezig. Bijna twee derde daarvan was Nederlander. Het congres werd opgeluisterd met een officiële opening door H.K.H. Prinses Mar-griet.In de plenaire presentaties kwamen twee hoofdthema's naar voren: is Assertive Community Treatment (ACT) evidence based of niet? En: de nieuwe uitdaging is te zorgen dat aan het ACT-model, dat vooral een organisatorisch concept is, meer gedifferentieerde zor-ginhoud wordt toegevoegd. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website