Magazine Logo

Contact na cursusherstel

Chris Nijboer, Aukjen Niewijk en Jean Pierre Wilken

Participatie

De relatie tussen broers en zussen behoort in het algemeen tot de meest duurzame in het leven. Het is dan ook zinvol deze relaties met zorg te onderhouden. Maar als broer of zus een psychiatrische aandoening heeft, kan dit een goede relatie in de weg staan. Om hierop in te spelen ontwikkelden Ypsilon, Kwintes en de RINO groep de cursus Contactherstel. Ypsilon, de vereniging van familieleden en betrokkenen van mensen met schizofrenie of een psychose, is initiator van het project. Dit artikel beschrijft de eerste ervaringen met deze cursus en het effect op het onderlinge contact en de kwaliteit van leven (Nijboer, 2011). Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website