Magazine Logo

Inhoudsopgave

Participatie

Inhoud 2 REDACTIONEEL | Rozemarijn Esselink 4 VAN BETEKENIS Top vijf in barre tijden | Wim 7 Een analyse van drie verschillende invalshoeken op de zorg voor mensen met ernstige psychiatrische problematiek | Auke van Dijk, Paul Goudena en Frans Leenders 20 BILD | Besneeuwd hek door raam 21 HERSTEL Wat moet daar nou nog van worden? Marian Klein Bramel 25 TOEN Einde van ACT | Bert-Jan Roosenschoon, Dorothévan Slooten en Hans Kroon 29 DRÖES Gedicht te Sprang Capelle 30 In de samenleving | Linda Kreuger en Martine Ganzevles 41 Verandering van Spijs | Jannie Boomsma en Lies Korevaar 53 Contact na cursusherstel | Chris Nijboer, Aukjen Niewijk en Jean Pierre Wilken 64 FEEDS Robert Whitaker. Anatomy of an Epidemie Dirk Corstens W. Cahn e.a. Handboek Schizofrenie. Annette Plooy 72 RE-HABS Bericht van de uitgever Ingaande 2012 worden er belangrijke verbeteringen aangebracht voor u als abonnee. U kunt inloggen met uw eigen abonneecode en voortaan ook het complete tijdschrift online gaan lezen. En uiteraard hebben we voor u ook een digitaal archief aangelegd, zodat u met een handige zoekfunctie eerder verschenen artikelen kunt opsporen en online lezen. De normale gedrukte versie van het tijdschrift ontvangt u ook in de brievenbus. Om tegemoet te komen aan vragen van instellingen, zal voortaan drie exemplaren van het gedrukte tijdschrift worden geleverd. Het is zodoende eenvoudiger om verschillende mensen in uw organisatie daarmee te bedienen. De abonnementsprijzen voor met name organisaties zijn verhoogd om de toezending van drie exemplaren en de online toegang tot het archief te compenseren. Voor de nieuwe abonnementstarieven zie colofon. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website