Magazine Logo

Redactioneel

Rozemarijn Esselink

Participatie

Hoe kan de zorg voor mensen met ernstige psychische aandoeningen worden verbeterd? Drie verschillende invalshoeken op de zorgbehandeling, rehabilitatie en herstel - worden geanalyseerd met behulp van de zogenoemde basismetaforen van de Amerikaanse filosoof Pepper (Auke van Dijk, Paul Goudena en Frans Leenders). Hoe verhouden behandeling, rehabilitatie en herstel zich tot elkaar: vullen ze elkaar aan of zijn ze onverenigbaar? Dit artikel legt onderliggende visies bloot en geeft inzicht in kwesties van (in)congruentie van zorgvraag en zorgaanbod. Het uiteenrafelen van de drie zienswijzen beoogt bij te dragen aan 'een goede verstandhouding of zelfs partnerschap' van cliënten en hulpverleners. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website