Magazine Logo

Redactioneel

JOS DROES

Participatie

De grote transitie van zorgzame samenleving naar participatiemaatschappij is ruim vijf maanden oud. Veel te vroeg om al een balans te kunnen opmaken. Vanzelfsprekend lezen we in de krant wat er niet goed gaat: de uitbetaling van PGB’s, tekorten voor de RIBW-zorg, gemeenten die te laat begonnen zijn met de voorbereiding van de transitie, kritiek op aanbestedingsprocedures, zorgen over het wegvallen van kwalitatief goede thuisbegeleiding en van dagbestedingsmogelijkheden. Om te horen wat er wél goed gaat moeten we nog even wachten. Hoe werken de veranderingen door in dit nummer van het tijdschrift? De artikelen tonen een staalkaart van ggz-reacties op wat er gebeurt. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website