Magazine Logo

Inhoudsopgave

Participatie

Inhoud 2 Beeld Heinz Mölders 3 Redactioneel Jos Dröes 4 Signalen toename verwarde personen. Over een brief van de minister, mediaberichten en lessen van de straat Igor van Laere en Gerard Lohuis 11 Maatschappelijke participatie, een kwestie van perspectief. Lectorale rede Charlotte de Heer-Wunderink 19 De gekte voorbij. Evaluatie van het effect van bedrijfsdagen georganiseerd door de Idahoeve te Tiengemeten Bert-Jan Roosenschoon en Anne Gouweloos 27 Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen bij jongeren. Een onderzoek naar de toepassing en ervaringen van jongeren en begeleiders bij Kwintes Joep Binkhorst 35 Gefocust op behoud van werk en toch een brede blik. Kwalitatieve evaluatie van een arbeidsrehabilitatieprogramma voor werknemers met autisme Caroline Place en Harry Michon 42 Beschermd Wonen in Beweging Sandra Vos, Janneke de Vries-van Dongen, Ingrid van der Zee en Charlotte de Heer-Wunderink 46 Multiloog®-bijeenkomsten: de bijdrage aan herstel Kristien Harmsen en Guus Cruts 50 Icoon De kritische psychologie van Klaus Holzkamp Michi Almer 55 Feuilleton Op ’t goede spoor Nynke van Zwol 58 Boeken Wouter Kusters. Filosofie van de waanzin. Fundamentele en grensoverschrijdende inzichten Huub Mous Myrthe van der Meer. PAAZ. Psychiatrische roman Tom van Wel Myrthe van der Meer. UP. Psychiatrische roman Emma de Zwaan 65 Signalement Verlossing van schuld en boete. Onorthodoxe oplossingen voor onbetaalde rekeningen, onder redactie van Stijn Verhagen, Lilian Linders en Marcel Ham Annemiek Onstenk 67 Bijeenkomsten Tweede Landelijke RACT conferentie Marijn Rümke Studiedag ‘Naar een nieuwe dimensie in de zelfzorg’ Jos Dröes Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website