Magazine Logo

Signalen toename verwarde personen

IGOR VAN LAERE EN GERARD LOHUIS

Participatie

Over een brief van de minister, mediaberichten en lessen van de straat De media berichten over een toename van verwarde personen op straat. De minister van VWS stuurt een brief naar de Tweede Kamer. In de dagelijkse praktijk van bemoeizorgers en straatdokters zien Igor van Laere en Gerard Lohuis het aantal mensen dat buiten de boot valt al jaren toenemen. In deze bijdrage reageren zij op de brief van de minister en staan stil bij de berichten over verwarde personen in de media. Tot slot nodigen zij bewindsmakers uit om aan te schuiven bij een keukentafelgesprek met bemoeizorgers en straatdokters. Participeren begint in de keuken met luisteren naar de cliënt. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website