Magazine Logo

De gekte voorbij

BERT-JAN ROOSENSCHOON EN ANNE GOUWELOOS

Participatie

Evaluatie van het effect van bedrijfsdagen georganiseerd door de Idahoeve te Tiengemeten Op boerderij en zorginstelling De Idahoeve van Bavo Europoort op het natuureiland Tiengemeten komen veel cliënten tot rust. Daar begint het psychisch herstel voor velen. Maar hoe zorg je ervoor dat zij zich niet afzonderen en het contact met de buitenwereld verliezen? En wat is de waarde van dat contact? De clienten zijn er gastheer en gastvrouw en ontvangen al sinds 2011 diverse groepen bezoekers, onder andere vanuit het bedrijfsleven. De Parnassia Academie deed onderzoek en vond positieve effecten, zowel voor de cliënten als de bezoekers Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website