Magazine Logo

Samenvatting lectorale lezing Peter Goossens

Rick Kwekkeboom

Participatie

Van crisis naar herstel; zo moeilijk lijkt het niet, maar lastig blijkt het wel...' Lectorale Rede dr. Peter J.J. Goossens Sinds juli 2009 kent Saxion Hogeschool het lectoraat Geestelijke gezondheidszorg met als aandachtsgebied herstelgerichte zorg en cliënt-empowerment. Het lectoraat maakt onderdeel uit van het Kenniscentrum Gezondheid, Welzijn en Technologie en heeft van daaruit 'natuurlijke' samenwerkingsrelaties met de drie Saxion academies: Gezondheidzorg, Mens en Maatschappij en Mens en Arbeid. De nieuwe lector, Peter Goossens, is misschien nu nog geen bekende naam in de wereld van rehabilitatie en herstel, maar zal dat binnenkort waarschijnlijk wel worden. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website