Magazine Logo

Herstel - Van overleven naar leven

Miranda

Participatie

Ik was er altijd van overtuigd dat ik mezelf wel zou redden in het leven. Ik dacht er eigenlijk niet over na. Mijn zekerheid kwam grotendeels voort uit het idee dat ik alles met mijn intelligentie wel kon oplossen. Mijn manier om door het leven te gaan, was door stoer te zijn. Door mijn houding liet ik mensen merken dat ze uit m'n buurt moesten blijven. Ik zou me nergens door laten raken. Dat stoere heeft een hele tijd gewerkt. Ik kon daarmee vermijden om verdriet en boosheid te voelen. Uit angst voor afwijzing hield ik de mensen zelf lekker op afstand. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website