Magazine Logo

Toen - Problematische verzamelaars: een congresverslag

Jolande van de Griendt en Marleen Tibben

Participatie

Verslag van het symposium 'Gelukkig heb ik een opgeruimd karakter - over problematische verzamelaars'. Het symposium vond op 16 juni 2010 plaats in het Pim Jacobs Theater te Maarssen in het kader van het First International Con-gress of Compulsive Hoarding. Initiatiefnemer van het symposium was José van Beers, sociaal verpleegkundige bij GGD Zuid-Holland Zuid, tevens inhoudelijk verantwoordelijke. Van Beers organiseerde het symposium in samenwerking met Clarien van der Wilt van RMPI De Grote Rivieren en Cure & Care Development uit Arnhem, een opleidingsinstituut voor professionals in de gezondheidszorg. De opkomst was overweldigend; meer mensen dan zich ingeschreven hadden waren aanwezig! Niet eerder waren zoveel mensen met kennis over dit onderwerp bijeen. De groep van 220 toehoorders bestond uit verschillende nationaliteiten en beroepsgroepen, waaronder medewerkers van de GGD, ggz, woningcorporaties, gemeentes en de dierenbescherming, evenals maatschappelijk werkers, professionele organisers, artsen en woonbegeleiders. Een gemêleerd gezelschap dus, allen met interesse in en ervaring met obsessieve verzamelaars. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website