Magazine Logo

R E- H A B S

Participatie

nieuws Tentoonstelling over 'gekke kunstenaar' Van Gogh In Museum Het Dolhuys te Haarlem is tot en met 27 februari 2011 de tentoonstelling 'Dossier Van Gogh: Gek of geniaal?' te zien. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het Vincent van Gogh Museum en laat zien wat de kunstenaar daadwerkelijk bewoog. De centrale vraag is of er een verband is tussen Van Gogh's gekte en zijn kunstenaarschap. Deze vraag wordt vanuit verschillende kanten benaderd. Zo vertellen psychiaters meer over de gemoedstoestand van de kunstenaar en zijn er schilderijen te zien van Van Gogh uit de periode dat hij was opgenomen. Aan de hand van zijn brieven en nog niet eerder getoonde documenten komt Van Gogh ook zelf aan het woord. 'Dossier Van Gogh' is een interactieve tentoonstelling waar bezoekers zelf antwoord kunnen geven op de vraag of Van Gogh gek of geniaal was. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website