Magazine Logo

Herstel - Mijn herstel

Flenke

Participatie

De eerste jaren van mijn ziek zijn was ik passief. Ik heb er niet veel aan gedaan om stabiel te blijven. Ben een keer gestopt met de medicatie en daarom weer doorgedraaid. In therapie geweest. Samengevat: de eerste jaren gaven wel inzicht, maar ik deed er niet zoveel mee. Dat is op een gegeven moment veranderd. Ik besloot dat ik me meer zou gaan inzetten om stabiel te blijven; dus me aan de regels te leren houden die ervoor zorgen dat je kans stabiel te blijven groter is. Zoals afspraken nakomen, dag/nachtritme aanhouden, te veel prikkels vermijden, niet de hele dag thuiszitten, uiten van gevoelens. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website