Magazine Logo

Hulp die wél helpt voor ouders met psychische problemen

Peter van der Ende

Ouderschapskennis

Op vrijwel geen enkel terrein wordt zoveel ongevraagd geadviseerd als bij ouderschap. Binnen een hulpverleningsrelatie met een ouder die in een kwetsbare positie zit, kan er zelfs een vorm van betutteling optreden. In plaats van tips en adviezen kunnen we vanuit de hulpverlening beter de zelfontdekking stimuleren en oefenen met alternatief gedrag als ouder. Hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg doen er goed aan om het ouderschap te bespreken: de ouders kunnen worden gestimuleerd om – al dan niet met steun van met anderen – te werken aan hun ouderschap en daarmee aan hun herstel. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website