Magazine Logo

Aansluiten bij ouders

Peter de Vries

Ouderschapskennis

Ouders hebben doorgaans hoge verwachtingen van hun kind. Wanneer de hoge verwachtingen niet (helemaal) uitkomen, kunnen ouders teleurgesteld raken. In hun kind, in zichzelf, in de school of de leraar. Professionals hebben daar soms moeite mee, maar worden milder als ze zich bedenken dat deze ouders in een acceptatieproces zitten. Helaas kan de focus op een acceptatieproces als effect hebben dat de professional wacht op de ouders, totdat zij ‘klaar’ zijn met het proces en tot acceptatie zijn gekomen. Misschien kunnen we de term acceptatieproces beter vervangen door exploratieproces. Dan hoeven professionals niet te wachten op ouders en zijn ze – in iedere fase – gericht op samenwerking. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website