Magazine Logo

Column - Kwetsbaarheid houdt zich niet aan postcodes

Elize Lam

Ouderschapskennis

Even dacht ik aan een 1 aprilgrap, toen ik las over de kwetsbaarheidsatlas die ‘de kwetsbaarheid van potentiële ouders in Nederlandse gemeenten analyseert en inzichtelijk maakt via lokale plattegronden.’ 1 Het instrument, vermoedelijk een database die allerlei informatie koppelt en gebruikmaakt van algoritmen, moet gemeenten helpen om kwetsbare toekomstige ouders te traceren die overwegen zwanger te worden. Mensen die in de ogen van hulpverleners en beleidsmakers hun toekomstig kind vanwege allerlei problematiek (denk aan verslavingen, psychische ontregeling, schulden maar ook het zijn van vluchteling) mogelijk – nog – niet kunnen geven wat het verdient. Mensen die professionele hulp moeten krijgen om tot dat inzicht te komen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website