Magazine Logo

Tijdgeest? Of collectieve misser?

Wim Goossens

Ouderschapskennis

Al ruim 25 jaar hebben mijn oude studiegenoot en ik jaarlijks een afspraak met elkaar. Eén avond bijpraten over ons reilen en zeilen, zowel op het werk als privé. Hij is inmiddels twee jaar met pensioen. Zijn loopbaan in de jeugdzorg was gevarieerd: hij begon in de residentiële jeugdhulpverlening, daarna volgde in de 70er jaren het Jongeren Advies Centrum (JAC), de vrijwillige jeugdhulpverlening, jeugdbescherming en hij eindigde als teamleider en stafmedewerker bij Bureau Jeugdzorg. Vanwege wetgeving en protocollen deed hij al die jaren ‘wat hij te doen had’, vertelt hij me vanavond. Pas nu voelt hij de ruimte om ‘echt te reflecteren’ op diverse interventies. ‘Bij momenten dringt het tot me door wat ik ouders heb aangedaan.’ Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website