Magazine Logo

Regenboog- en meeroudergezinnen

Marjon Donkers & Greet Meesters

Ouderschapskennis

Anne Koning is systeemtherapeut en ouderbegeleider. Samen met een collega heeft ze een praktijk in Amsterdam waar ze therapie aanbiedt aan ouders en gezinnen diete maken hebben met relatieproblemen, conflicten of geweld binnen het gezin. Daarnaast is ze trainer en opleider voor hulpverleners die werken met complexe gezins- en relatieproblematiek. Anne Koning is ervaringsdeskundige op het gebied van homoouderschap en meerouderschap. De afgelopen jaren heeft zij zich steeds meer toegelegd op de begeleiding van homo-ouders die – soms met meer dan twee ouders – gezamenlijk een kind opvoeden. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website