Magazine Logo

Ouders als ouders

Luc van den Berge

Ouderschapskennis

Op 22 februari dit jaar verdedigde Luc Van den Berge in het Belgische Leuven zijn proefschrift. Hij lichtte die dag zijn onderzoek toe aan de hand van een verklaring van de titel van zijn proefschrift, die luidt: Parenting support revisited: Retrieving an ethics of hermeneutics. A philosophical investigation inspired by the viewpoints of Wittgenstein, Heidegger and Taylor\ ‘Van verschillende mensen kreeg ik de opmerking dat ze de titel van mijn proefschrift niet helemaal, of zelfs helemaal niet, begrepen. Op deze manier illustreer ik een belangrijke richtlijn uit de hermeneutiek of uitlegkunde.' Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website