Magazine Logo

Oog voor ouders

Lianne Bonants en Maartje van Amsterdam

Ouderschapskennis

Ouders die te maken krijgen met hulpverlening hebben vaak een gecompliceerd verhaal. Dit verhaal boven tafel te krijgen, is niet altijd eenvoudig. Bij de ontwikkeling van een projectopdracht ontdekten studenten dat tekenen hierbij een krachtig middel kan zijn. Het helpt ouders om hun gevoelens en gedachten onder ogen te zien, na te denken over hun situatie en nieuwe inzichten op te doen. Voor ons was dit aanleiding om stil te staan bij de vraag hoe we het verhaal van de ouder nóg beter centraal kunnen stellen. Wat vraagt dit van professionals? En hoe kunnen wij onze toekomstige professionals erop voorbereiden om het verhaal van ouders centraal te stellen? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website