Magazine Logo

’Nu mag ik echt voor hem zorgen!’

Marie-Joze van Raak

Ouderschapskennis

Wanneer kinderen te vroeg geboren worden, start het ouderschap binnen de context van een ziekenhuis. Terwijl de zorg van het kind in handen is van medische professionals, wordt van ouders verwacht dat zij zich ontwikkelen in pedagogisch sensitief denken en handelen. Je prematuur geboren kind leren kennen én tegelijkertijd vertrouwen op jezelf als ouder, is een complexe opdracht. Als ouderbegeleider kun je in deze situatie ondersteunen door het ouderperspectief in beeld te brengen. Ouderschap is kwetsbaar en bijzonder, zo blijkt uit de ervaringen en belevingen van ouders. ‘...Er is een moment geweest dat ik me afvroeg of mijn zoontje wel gehecht was aan mij want hij ging met iedereen mee. Maar ik kwam een keer van mijn werk en hij stond achter het ruitje van de deur. Ik zag een lach van oor tot oor, hij was zo blij toen hij mij zag! Als ik dat had kunnen vastleggen..' Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website