Magazine Logo

L’histoire se répète - De onvoorspelbare moeder

Gé Haans

Ouderschapskennis

Na een moeizame, onveilige jeugd wordt Brigitta (54) in 1998 zelf moeder. Ondanks de liefde voor haar zoon en al haar goede bedoelingen slaagt ze er niet om hem voldoende geborgenheid te bieden. De geschiedenis lijkt zich te herhalen. ‘Ik ben een geparentificeerd kind. Zelf heb ik inmiddels ook een geparentificeerd kind en net als mijn moeder een alcoholprobleem.' Brigitta: 'Ik ben op een moederdag geboren in Amersfoort. Ons gezin telt drie kinderen, ik ben de oudste. Mijn moeder was fysiotherapeute, mijn vader elektrotechnisch ingenieur. Iedere twee jaar verhuisden we, want mijn vader wisselde vaak van baan. Toen ik zes jaar was hebben we zo’n twee jaar in Frankrijk gewoond. Later, na de middelbare school, ben ik er teruggekeerd. Ik studeerde Franse letterkunde, maar door verkeerde vrienden en heroïnegebruik liep dat al snel uit de hand.’ Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website