Magazine Logo

Interview - Goed ouderschap in moeilijke tijden

Marjon Donkers

Ouderschapskennis

Trudy Mooren is klinisch psycholoog en psychotherapeut bij Stichting Centrum '45 en universitair hoofddocent op de afdeling klinische psychologie van de Universiteit Utrecht. Zij coördineert het programma ‘Kind, gezin en trauma' en is betrokken bij diverse onderzoeksprojecten op het gebied van trauma en gezinnen, persoonlijkheid, complex trauma en veerkracht. Samen met haar collega's van Stichting Centrum '45 ontwikkelde zij een preventief ondersteuningsprogramma voor ouders in asielzoekerscentra en vluchtelingenouders die al een verblijfsvergunning hebben in Nederland. Marjon Donkers sprak met Trudy Mooren over haar visie op ‘belast ouderschap' en over de manier waarop asielzoekers en vluchtelingen hun ouderschap invullen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website