Magazine Logo

Welles nietes

Ouderschapskennis

Manager en professional in de GGZ: wie loopt wie voor de voeten? Het onderstaande is een voorbeeld van pure, onoplosbare en zo te zien onoverbrugbare wellesnietes. De redactie heeft twee broers zover weten te krijgen dat zij hun diepgaande meningsverschillen over het onderwerp ‘management in de GGZ’ op papier wilden zetten. Hun discussie gaat niet alleen iedereen in die sector aan, van laag tot hoog, maar zo ongeveer iedereen in alle sectoren van hulpverlening waar professionals hun werk en vakkennis gerespecteerd willen zien. ‘Wie gaat het niet aan!’, kun je beter zeggen. Maar, zoals een van de beide broers zei: We begrijpen elkaars standpunt totaal niet’. Discussiëren heeft dan ook eigenlijk geen zin. Als broers kunnen ze niettemin uitstekend met elkaar overweg. Broer Bert: ‘Managers managen de verkeerde dingen’ Een manager in de gezondheidszorg en een hulpverlener gaan moeilijk samen in één familie. Ik geloof dat mijn broer een goede manager is, bezien vanuit het standpunt van management, maar in mijn hulpverlenersogen heeft hij een fout beroep. Ik zal duidelijk maken waarom ik dat vind. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website