Magazine Logo

Literatuur- nota bene

Ouderschapskennis

Een allerhande aan artikelen en boeken kort gesignaleerd: Nederlands en anderstalig, oud en nieuw, praktisch en theoretisch, verzorgd door Alice van der Pas Willems, Jan (2002). Een essay over kinderbescherming. Nederlands Tijdschrift voor Jeugdzorg 6,6: 308-321. Een meeslepend en fel pleidooi om ouders niet in hun sop gaar te laten koken - tot het te laat is en ze bij de kinderrechter op het matje worden geroepen. De overheid voldoet niet aan haar verplichting om opvoeders actief te steunen. Ouders mét hulpvraag worden opgezadeld met ondermaatse hulp; ouders zonder hulpvraag zijn pas aan de orde als de omgeving last heeft van hun kind. Ons ‘systeem van georganiseerd wantrouwen ten aanzien van opvoeders’ en onze 'repressieve’ maatregelen van kinderbescherming moeten hoognodig worden vervangen door gemeenschapsbemoeienis die tot uiting komt in preventieve zorg voor alle ouders. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website