Magazine Logo

Je naaste buur is beter dan je verre broer

Birsen Akin

Ouderschapskennis

Interview met Gita Ramhit, consulente/maatschappelijk werkende bij de Sociaal Pedagogische Dienst - Zuid Holland Noord Van Suriname naar Nederland Ik ben van Surinaams-hindoestaanse afkomst en net als mijn ouders en grootouders in Suriname geboren. Mijn overgrootouders zijn in India geboren. Op jonge leeftijd kwam ik naar Nederland. In het boerendorp waar ik opgroeide, ontdekte ik dezelfde patronen als in het dorpsleven in Suriname, zoals betrokkenheid, sociale controle en de wij-cultuur. Toen ik in de stad ging wonen, bezocht ik de Sociale Academie. Tijdens die opleiding volgde ik nog andere cursussen, zoals management en secretariaat om mijn positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Ik heb toen allerlei soorten werk gehad, van secretariaatswerk tot personeelsfunctionaris, tot ik mijn baan als schoolmaatschappelijk werkster kreeg. Nadien werkte ik onder anderen als bedrijfsmaatschappelijk werkster en sinds vijfenhalf jaar werk ik bij de SPD. Tussendoor ben ik gestopt met werken omdat ik twee kinderen kreeg. Werken met je ‘eigen’ doelgroep is prettig! Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website