Magazine Logo

Inhoudsopgave

Ouderschapskennis

ANTIEK & CURIOSA Dorrit Noble, De eenzame wereld van de familie van de patiënt VAN DE REDACTIE ARTIKELEN Diane Ehrensaft, Alternatieven voor de ooievaar. Fantasieën over vaderschap in gezinnen met een donorkind Susan C. Mapp, Een theoretisch kader voor contact met gezin en familie voor kinderen in langdurige pleegzorg Ruth Dean, De mythe van interculturele deskundigheid Ester R. Shapiro, Chronische ziekte als gezinsproces: veerkracht bevorderen vanuit het perspectief van de sociale ontwikkeling RUBRIEKEN Buitenlands onderzoek onderzocht Mirjam Lambermon, Rouw bij ouders: een ‘bloemlezing’ uit de onderzoeksliteratuur. Het werk van Selma Fraiberg Vivian Shapiro, Selma Fraiberg, Edna Adelson, Billy: Ouder-kindpsychotherapie bij een baby die gevaarlijk ondervoed is Bladeren Portret van het tijdschrift Families in Society — The Journal of Contemporary Human Services Recensie Diana Siskind, The child patient and the therapeuticprocess: a psychoanalytic, developmental, object relations approach Diana Siskind, Working with parents: establishing the essential alliance in child psychotherapy and consultation Diana Siskind, A primer for child psychotherapists Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website