Magazine Logo

Bladeren - Portret van een Engelstalig tijdschrift op het gebied van ouderschap en ouderbegeleiding

Alice van der Pas

Ouderschapskennis

Families in Society - The Journal of Contemporary Human Services Uitgave van de Alliance for Children and Families, 11700 West Lake Park Drive, Milwaukee, WI53224-3099, USA. E-mail: fis@alliancel.org. Verschijnt viermaal per jaar, totaal ongeveer 600 pp. Prijs particulier abonnement: $44 ($81 in Europa; on line $29). Vormgeving Wat een genoegen om dit tijdschrift (weer) te zien: het oudste vaktijdschrift van en voor maatschappelijk werkers, en de directe opvolger van Social Casework dat ik ijverig las toen ik veertig jaar geleden in de VS werkte. De titel moest natuurlijk veranderd worden in de tijd dat systeemdenken zijn intrede deed, maar echt veranderd is het blad niet. Toen al serieus, met zelden iets om te lachen of iets venijnigs of maatschappijkritisch, maar gedegen. Nog steeds een saaie omslag, maar een heldere lay-out en veel waar voor je geld. Toen 24 pagina’s personeelsadvertenties, zoals ook ons TMW die had; nu slechts eentje - van een uitgever. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website