Magazine Logo

Over mijn onbevlekte ontvangenis - En hoe ik er vanaf kwam

Bess Lindeman

Ouderschapskennis

Een pleegzorgfeuilleton in 15 afleveringen 1. Hoe het begon Eerst kenden we elkaar nog niet zo goed, Ka & Pa, Dartel en ik. Toen gingen we samen voor vier kinderen zorgen: de jongen Bink, de tweelingzussen Egel en Glans, en nog een jongen, Zeuntje. Ooit was ik lid van dezelfde studentenvereniging als hun moeder, Aimée. Toen ze met een studiegenoot trouwde, verloor ik haar uit het oog. Af en toe hoorde ik nog wel wat over haar. Haar man zou na de geboorte van hun eerste kind ziekelijk jaloers zijn geworden; er was spra-ke van zware mishandelingen. Ik hoorde het allemaal via via; het fijne wist ik er niet van. Later liep ik Aimée weer tegen het lijf, in de stad waar ik voor mijn werk was gaan wonen. Na allerlei omzwervingen was ze hier kort geleden met haar kinderen onder een schuilnaam op een geheim adres beland. Ze schrok toen ze me zag. Ze was al jaren op de vlucht voor haar, inmiddels voormalige, man. De verhalen over zijn gewelddadigheid bleken waar te zijn. In het begin had ze zelf nauwelijks kunnen geloven wat haar overkwam en jarenlang had ze geprobeerd met therapieën het tij te keren. Er waren goede periodes geweest, en een paar keer waren die bezegeld met een nieuwe zwangerschap. Maar daarna ging het steeds weer, en verder, bergafwaarts. Uiteindelijk was Aimée met de vier kinderen vertrokken. Voor de geestelijke gezondheid van haar ex was dat de genadeklap. Als een bezetene was hij haar na gaan jagen. Vandaar de geheime adressen. Haar voorlaatste schuilplaats was op mysterieuze wijze in vlammen opgegaan. Er werden bewijzen van brandstichting gevonden, maar geen concrete aanwijzingen die in de richting van haar ex wezen. Weer was ze met de kinderen naar een andere stad vertrokken. Om nu iedere kans op ontdekking uit te sluiten, had ze alle contacten met haar oude kennissenkring verbroken. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website