Magazine Logo

Kolom - Zonder care geen cure

Bert Krapels

Ouderschapskennis

Wanneer ouders mij bellen voor een afspraak probeer ik ze meteen af te schrikken met een wachtlijst van 6 maanden voordat ze hun probleem hebben verteld. Want als ik eenmaal hoor hoe ouders zich zorgen maken over hun kind of hoe het mogelijk te lijden heeft, dan dreig ik toch te bezwijken en zoek ik gaatjes in mijn agenda die er niet zijn. Ik kan niet zo goed tegen huilende moeders, tegen wanhopige mailtjes, tegen schrijnend onrecht. Ik kan mezelf verwijten dat ik te graag reddertje wil spelen of psychologiseren dat ik vermoedelijk wel iets wil compenseren, maar dat blijft theorie. Het helpt me niet van de te grote caseload en de te lange wachtlijst af. Het weerhoudt me er ook niet van om tussendoor voor ouders onderzoeken te becommentariëren waarmee zij met hun kind een eng bos van onduidelijke scholen zijn ingestuurd. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website