Magazine Logo

Intervisie en ouderbegeleiding: Een en al parallelproces

Ad de Gouw

Ouderschapskennis

Auteur beschrijft intervisie als een uitnodiging en stimulans open te staan voor andere perspectieven. Hij beschrijft de parallelle werking van leermomenten in intervisie op ouderbegeleiding. Hij betoogt dat deelnemen aan intervisie vooral een oefening in dóórvragen is: hulp bieden bij het zoeken van leervragen achter de vragen van de (collega-) inbrenger zonder gehinderd te worden door eigen vragen. Zo leert men ouders te helpen hun vragen achter de vragen te onderzoeken. Trefwoorden: intervisie, ouderbegeleiding, parallelprocessen Ad de Gouw is ouder- en gezinsbegeleider bij Stichting De Maashorst te Reek, en docent ouderbegeleiding en intervisiebegeleider in eigen praktijk. Adres: Oranje Nassaulaan 2, 5491 HJSint-Oedenrode. E-mail: a.degouw@chello.nl Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website