Magazine Logo

Icon - Charles Rapp

Michiel Bahler

Participatie

Nederland maakte kennis met Charlie (zoals hij graag genoemd wil worden) op het vierde landelijke ACT-congres in Leiden in september 2007, waar hij hoofdspreker was. Tijdens dit congres vertelde hij over het Strengths-casemanagement zoals hij dat samen met zijn collega Rick Goscha ontwikkeld en beschreven heeft. In de week voorafgaand aan het ACT-congres trok hij al, samen met zijn vrouw Linda Carlson, één van de bekendste IPS-trainsters in de Verenigde Staten, door Nederland om workshop na workshop te geven. Onvermoeibaar en iedere keer weer enthousiast vertelde hij over het Strengths-model, de kijk op mogelijkheden in plaats van problemen, de resultaten van enkele onderzoeken naar het model en de koppeling met recovery of herstel. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website