Magazine Logo

Herstel - Mijn tweeledige carrière in de psychiatrie

Iris van Soest

Participatie

De maatschappij verwacht van een jonge twintiger dat die een carrière opbouwt door werk of studie. Zo begon ook ik met een studie voor verpleegkundige. Deze studie heb ik nooit afgerond; mijn leven nam een andere wending. Voor mij begon op mijn 21e de langste carrière, die van psychiatrisch patiënt. Jarenlang ben ik grotendeels opgenomen geweest in de ggz en ik noemde dat zelf gekscherend: mijn carrière in de psychiatrie. Een andere loopbaan had ik op deze leeftijd nog niet op kunnen bouwen! Inmiddels heeft een omwenteling plaatsgevonden: ik werk als begeleidster in een opnamekliniek in een psychiatrisch ziekenhuis. . Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website