Magazine Logo

Van betekenis

Kira van Essen

Participatie

Bomen Bomen zijn in mijn leven altijd belangrijk geweest. In een groot aantal van mijn goede herinneringen spelen bomen een rol. Ik zal nooit de magische sfeer vergeten die ik ervaren heb in het 'feeënbosje', waar in het vroege voorjaar zachtgele sleutelbloemen bloeiden langs een zacht kabbelend beekje en de bosbodem bedekt was met een tapijt van witte bosanemonen, dit alles overgoten met een zachtgroen licht. Ook herinner ik me dat ik ooit in een grote vliegden ben geklommen. Met handen plakkerig van geurige dennenhars keek ik vanaf mijn hoge uitkijkpunt uit over het zonovergoten uitgestrekte stuifzandlandschap. Het gevoel van vrijheid dat ik toen ervoer zal me altijd bijblijven. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website