Magazine Logo

Tussen kwetsbaarheid en ambitie

Nona (J. Hiemstra)

Participatie

De afgelopen tijd heb ik mij beziggehouden met het thema Tussen kwetsbaarheid en ambitie, de titel van dit artikel. Het denken over dit thema begon met mezelf: het hield mij bezig hoe het is gekomen dat ik vooral in een kwetsbare rol ben terecht gekomen. Afgedwongen dakloosheid en gedwongen opnames in de psychiatrie leidden tot een marginale rol in de maatschappij. De vaak door mij geuite uitroep 'ik ambieer meer' geeft aan dat ik mij verzet tegen de geringe ruimte die ik inneem/die mij toegemeten is. Waar ik geen vrede mee heb is dat ik mij niet meer heb kunnen profileren met de maatschappijkritische inzichten die ik tijdens mijn studie heb ontwikkeld. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website