Magazine Logo

Probleem van perspectief

Jos Dröes

Participatie

Voor Jaap van Weeghel Probleem van perspectief van Beschut Wonen naar Maatschappelijk Steunsysteem Wij waren jong, aardige jongens al zeg ik het zelf. Wij zouden het wel maken: de ggz zou in haar voegen kraken. Dus bouwden we. Huizen, een veertigtal, een buurthuis en een werkplaats en, nogal gedurfd, een kroeg. En in 't beleidsteam spraken we hoe dit steunsysteem te vervolmaken: een stok en stut voor bijna ieder mal. Ons steunsysteem, prachtig van kwaliteit, voelde al spoedig als een reservaat. Het bleef óns steunsysteem, alles ten spijt, terwijl het om hun steunsystemen gaat. Het ware steunsysteem is wederzijds - wat in de zorg zo goed als niet bestaat. Het is een netwerk groeiend in de tijd - heel anders dus dan zorg op tijd en maat. Het is gebouwd van mensen, niet van steen. De instituties staan er wel omheen maar als beschermers, niet om eigen baat. Wij zijn nog jong. Het is nog niet te laat. DRÖES Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website