Magazine Logo

Inhoudsopgave

Participatie

Inhoud 2 REDACTIONEEL | Rozemarijn Esselink 3 VAN BETEKENIS | Marleen Temmink 4 'Heel de mens'. Herstelondersteunende zorg en geestelijke verzorging Taco Bos, Inkeri Hyvarinen en Karien van Roermund 15 BILD | Diepwatercollectief 16 Lesgeven over stemmen horen, hoe kennisoverdracht en herstelproces samen kunnen gaan Dirk Corstens 24 PRAXIS Afstemmen. Een patiënt en een behandelaar over de ontwikkeling van stemmen in een behandeling | MichelKnols en Dirk Corstens 32 HERSTEL Herstellen van depressies | Selma Parmentier 36 De ontwikkeling van een herstelondersteunend begeleidingsplan | Cris Bergmans en Bert Beentjes 44 DRÖES | Na de narcose 45 Inzetten van ervaringsdeskundigheid: pleidooi voor meer ervaringsdeskundigen in topfuncties Frits Bovenberg, Greet Wilrycx, Michiel Bahler en Gijs Francken TOEN 55 Refocus in Recovery | Cees Witsenburg 59 Rehabilitatie, rehabilitatie Jos Dröes en Dorothé van Slooten 65 FEED Herstel in een rehabilitatiecentrum. Een verslag van een onderzoek onder cliënten van het rehabilitatiecentrum van Bavo Europoort | Lenneke Elfers 70 RE-HABS Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website