Magazine Logo

Inhoudsopgave

Participatie

inhoud 3 REDACTIONEEL | Rozemarijn Esselink 4 VAN BETEKENIS Kira van Essen 6 Verlangen naar volwaardig burgerschap; maar wat doen we in de tussentijd? | Jaap van Weeghel 22 HERSTEL Nooit meer alcohol Gijs van der Wielen 24 Maatschappelijke steunsystemen: van probleem naar perspectief | Jos Dröes DRÖES | Probleem van perspectief 33 DRÖES ? Probleem van perspectief 35 Op zoek naar zin voor ouderen met een chronische psychiatrische aandoening: een pilotstudie Bernadette Willemse, Marja Depla & Ernst Bohlmeijer 45 FEED Opnieuw beginnen, metamorfosen in het bestaan | Petra Jorissen 48 Parti(j)cipatie van jongeren in de ggz | Mdrian Vink 55 Bild | Anna Lont 56 TOEN Perverse prikkels kluisteren cliënten aan bed Steven Makkink 58 Tussen kwetsbaarheid en ambitie | Nona (J. Hiemstra) 60 Zelfregie versterken - Werken aan werk met de Makkekaart Agnes van Wijnen 70 RE-HABS Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website