Magazine Logo

Herstel in een rehabilitatiecentrum. Een verslag van een onderzoek onder cliënten van het rehabilitatiecentrum van Bavo Europoort

Lenneke Elfers

Participatie

Vanuit mijn enthousiasme over dit samengestelde verslag wil ik graag met u delen wat ik eraan heb als ervaringsdeskundige werkzaam bij een RIBW en een landelijke team van ervaringsdeskundigen (HEE). Volgens de auteurs moet het onderzoek antwoord geven op de volgende vragen: Hoe zien cliënten herstel en wat vinden zij daarbij belangrijk? Welke bijdrage levert het rehabilitatiecentrum aan het stimuleren en ondersteunen in hun herstel/proces? Hoe zien cliënten herstel en wat vinden zij daarbij belangrijk? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.



Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de website



Waardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de website



Participatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website