Magazine Logo

Feed - Opnieuw beginnen, metamorfosen in het bestaan

Petra Jorissen

Participatie

Marli Huijer en Reinjan Mulder Uitgeverij Nieuw Amsterdam www.nieuwamsterdam.nl ISBN 978 90 468 0570 1 'Het geheugen is een verhaal, tevens veelkoppig monster' 'We gaan er nieuw leven intrappen', jubelt de Engelse style goeroe Susannah, helft van het Britse duo Trinny & Susannah, als ze in Leeuwarden een uitgeblust ogende vrouw op straat aantreft. Het duo is daar op zoek naar slecht geklede mensen. Slecht gekleed gaan is voor die twee gelijk aan: ongelukkig zijn of een stagnerend leven. Daar weten ze, voortvarend, bot en humoristisch als ze zijn, met medewerking van visagist en kapper, wel raad mee. Een nieuwe look betekent een nieuw leven. Verbazingwekkend is de steeds weer oh zo hoopvolle blik in de ogen van bijvoorbeeld een ingezakte griesmeelpudding (die kwalificatie gebruiken ze echt) die zich getransformeerd terugziet als modern ogende, sexy vrouw. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website