Magazine Logo

Van de redactie

Ouderschapskennis

Wist u dat kindermishandeling en sociaal isolement vrijwel altijd samengaan? Vermoedelijk wel want dat kunt u als hulpverlener dagelijks zien in de praktijk. Zijn uw interventies dan ook gericht op het versterken van het sociale netwerk van ouders? Te weinig, naar mijn indruk. Opvoedon-dersteuning is voornamelijk gericht op het versterken van de opvoedvaardighe-den van ouders en in beperktere mate op het versterken van hun vaardigheden om steun te zoeken en vragen in het eigen sociale netwerk. Familienetwerkberaden en Eigen kracht-conferenties worden nog maar beperkt ingezet. En dan voornamelijk in situaties die escaleerden door ernstige zorgen over de veiligheid en ontwikkeling van de kinderen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.



Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de website



Waardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de website



Participatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website