Magazine Logo

Recensies

Albert Boon, Gé Haans, Bob de Raadt, Hanneke Miley, Rita Blaak

Ouderschapskennis

Opvoeden volgens het boekje Als ouders van twee pubers sleepten een paar boeken ons door onze onzekere op-voedmomenten. De eerste jaren vonden we steun in Baby en kind van Penelope Leach, een boek vol praktische tips voor ouders die het allemaal nog moeten leren. Maar ik herinner me toch vooral de boodschap van Leach dat we maar goed naar onze baby en onze eigen gevoelens moesten luisteren en dat het dan allemaal wel goed zou komen. Dat brengt me gelijk op wat volgens mij de essentie is van een boek dat ouders wil ondersteunen. Geef ouders wat praktische tips, biedt ze troost in moeilijke momenten en geef ze het gevoel dat het wel goed komt. Terwijl onze zonen opgroeiden en we telkens meer moeite kregen om te vertrouwen op het advies van Leach om ons gevoel te volgen, kwam Frans Plooij in ons leven. Het boek Oei, ik groei! werd het volgende baken om de koers op uit te zetten bij de opvoeding van onze energieke zoons. Hierin vonden we vooral de troost die ouders nodig hebben. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website