Magazine Logo

Inhoudsopgave

Waardenwerk

Inhoudsopgave 2 Culturele diversiteit 8 Redactioneel ? Michael Kerkhof & Tryntsje de Groot 16 Humanistisch geestelijke verzorging en diversiteit binnen de krijgsmacht ? Erwin Kamp 29 Een transcultureel proces binnen een levensloopbestendig complex ? Peter de Lange 38 Dialogisch werken in de grensstreek. Humanistisch Geestelijk Werk in de vreemdelingenbewaring ? Marjo van Bergen 44 Hivos oriënteert zich bij uitstek op diversiteit. Een gesprek met Jaap Dijkstra ? Michael Kerkhof 51 Diversiteit en Humanitas. Een persoonlijke reflectie op diversiteit ? Esther Kopmels 61 Het morele en het politieke in wereldburgerschap. Omgaan met verschillen in het onderwijs ? Wiel Veugelers 71 Maar zij hebben onze droom afgenomen. Interculturele gespreksgroepen in een bajes context ? Bart Koet 76 De multiculturele maatschappij en vrijzinnig-humanistische zorg ? Rik Pinxten 80 Diversiteit als kans. Het MILES-project in het levenskunde-onderwijs ? Bernhard Stolz 83 Humanistische levenskunde in Duitsland ? Tryntsje de Groot Overige artikelen 85 Over het recht op zelfbeschikking. Het individu versus het collectief ? Fons Tel 92 Een portret van Ruud Welten: 'Existentialisme hoeft niet per se links te zijn' ? Sharon Hagenbeek 94 Recensies Mieke van Wijck bespreekt Het einde van de psychotherapie van Paul Verhaeghe. Adri Smaling bespreekt Humaniteit. Uitdagingen en perspectieven voor een eigentijds humanisme van Koo van der Wal. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website